DSS raskinuo lokalne koalicije s SNS zbog “predaje Kosova”

Datum: 6. avgust 2018.

Izvor: N1

Predsedništvo Demokratske stranke Srbije (DSS) odlučilo je da svi opštinski odbori DSS-a raskinu lokalne koalicije sa Srpskom naprednom strankom (SNS).

Predsednik DSS-a Miloš Jovanović kazao je novinarima da je koalicija sa naprednjacima raskinuta u 14 opština ali nije mogao da precizira u koliko bi lokalnih samouprava SNS mogao ostati bez vlasti posle te odluke DSS-a.

Iako je rečeno na konferenciji za novinare u sedištu stranke u Beogradu, odluka o raskidu koalicije sa SNS-om je doneta “zbog upuštanja u veleizdaju, odnosno predaju Kosova i Metohije”.

“Problem je međutim što danas više ne delamo u normalnim političkim okolnostima i koliko god lokalne koalicije nemaju veze i ne mogu imati veze sa nacionalnom politikom toliko i te kako imaju i moraju imati veze sa nečim što se može nazvati nacionalnom izdajom”, ocenio je Jovanović.

Jovanović je dodao da raskid lokalnih koalicija sa SNS-om nema veze sa eventualnim ulaskom Demokratske stranke Srbije u opozicioni Savez za Srbiju.

“Zavisiće od jedne vrlo jednostavne stvari – od naše procene kako na najbolji, najefikasniji način zaustaviti ovo ludilo. Ako je to savez, biće savez, ako je to nešto drugo, biće nešto drugo”, rekao je on.

Leave a Reply