Skupština opštine Brus vratila mandat Jutki

Datum: 27. jun 2019.

Izvor: RSE

Skupština opštine Brus vratila je odbornički mandat bivšem predsedniku te opštine Milutinu Jeličiću zvanom Jutka, osumnjičenom za seksualno uznemiravanje.

Jutka je nakon što je izabran za predsednika opštine vratio odbornički mandat, ali, nakon što mu je mandat vraćen, on može ponovo da se kandiduje za predsednika opštine, ili za neku drugu funkciju.

Da je Jutki vraćen mandat potvrdio je za Radio Slobodna Evropa (RSE) Aranđel Stojković, nekadašnji zamenik predsednika opštine, koji je smenjen sa te funkcije pre godinu i po dana, i koji je prisustvovao današnjoj sednici SO Brus.

Stojković već godinu dana ima sudsku odluku o vraćanju odborničkog mandata, ali je na današnjoj sednici izglasano da mu mandat ne bude vraćen. Stojković tvrdi da se to dogodilo po Jutkinom naređenju.

„Danas su vratili mandat Jeličiću, a Jeličić je prosto naredio odbornicima većine da ne glasaju za vraćanje mog mandata. Oni se ne obaziru ni na kakva pravna akta. Cirkus u Brusu se nastavlja“, kaže Stojković.

Ranije danas je predsednik Skupštine opštine Brus Miroslav Panić rekao da je da je glasanje o vraćanju mandata Jutki u skladu sa procedurom.

Leave a Reply