Odbornica DS-a “preletela” u provladinu Srpsku narodnu partiju

Datum: 20. mart 2018.

Izvor: Južne vesti

Još jedna proruska stranka dobila je svog predstavnika u niškoj Skupštini, i to prvog, pošto je odbornica Marina Dejanović na današnjoj sednici lokalnog parlamenta “preletela” iz Demokratske stranke u Srpsku narodnu partiju, koja je na republičkom nivou deo vlasti.

Kako kaže Boban Mihajlović koji vodi odbor Srpske narodne partije u Nišu, njenim prelaskom je ova stranka ušla u nišku Skupštinu.

Postali smo parlamentarna stranka. Mi smo u republici u koaliciji sa vladajućom strukturom, tako da ćemo videti za lokal, dogovaraćemo i razgovarati – kaže Mihajlović.

Dejanovićeva je inače poslednjih 8 godina odbornica. Iako danas nije htela da govori o razlozima “preletanja”, izvesno je da je napustila demokrate i prešla u partiju koja je deo vlasti na republičkom nivou, a u Vladi Srbije ima ministra bez portfelja Nenada Popovića.

Dejanović: Naša politika je politika stabilnosti i ekonomskog razvoja

Nakon “preletanja” na sednici niške Skupštine, Dejanovićeva je govorila o politici njene nove partije, a kako je istakla to je “odbrana ključnih državnih i nacionalnih interesa i očuvanje našeg teritorijalnog integriteta na Kosovu”.

To je politika stabilnosti ekonomskog razvoja i rasta životnog standarda koja se zasniva na najvišoj saradnji sa prijateljskom Rusijom, ali zastupajući naše partnerske odnose sa Vašingtonom i Briselom – navela je Dejanovićeva.

Govorila je i o tome da će se zalagati za obične ljude, penzionere, radnike, majke sa decom i studente. Politika Srpske narodne partije za Niš, kako je dodala, jeste “da svako naselje ima put, da svaki građanin ima socijalnu i zdravstvenu zaštitu i da mladi ne odlaze iz Srbije za poslom, već da ostanu ovde i zasnuju svoje porodice”.

Verujemo da Niš uz podršku Vlade Republike Srbije može ponovo da postane grad mladih i grad novih radnih mesta. To je naša vizija Niša koju želimo da sprovedemo sa svim onim snagama, koji veruju da Niš treba da se razvija jednako, brzinom, u harmoniji i saradnji čitave Srbije – istakla je Dejanovićeva.


Demokrate: Zahtevaćemo da vrati svoj odbornički mandat

Predsednik Gradskog odbora DS-a u Nišu Miodrag Stanković kaže da demokrate “najoštrije osuđuju ovakav čin”, kao i da će tražiti od Marine Dejanović da vrati svoj odbornički mandat.

U politici najvažnija stvar je karakter. Ljudi sa karakterom i moralom ne preleću. Otkad je mandat vlasništvo odbornika, tj. poslanika, a ne stranke, trgovina odborničkim i poslaničkim mandatima u Srbiji postala je najunosnija ekonomska grana. U toj trgovini ideologija ne znači ništa, a javno izgovorena reč još manje – dodaje Stanković.

Stanković kaže i da kada odbornik ili odbornica preleti iz jedne stranke u drugu, “to govori da za njega, odnosno nju, ideologija i reč ne znače ništa”. Političkih preletača je sve više, dodaje, a njima po pravilu sledi nagrada u novoj stranci – zapošljavanje njih samih ili nekog iz porodice.

Leave a Reply