Raspuštena Skupština u Merošini

Datum: 12. avgust 2019.

Izvor: Južne vesti

Posle mnogo previranja i rokada, raspuštena je merošinska skupština, a Vlada Srbije imenovala je petočlani Privremeni organ koji će voditi ovu opštinu na jugu Srbije. Na čelu je Sanja Stajić, donedavna predsednica merošinskog parlamenta.

Vruće merošinsko političko leto dobilo je novu epizodu, ovoga puta u beogradskoj režiji. Vlada Srbije odluku je donela u četvrtak 8. avgusta, a Privremeni organ čine troje naprednjaka – Stajićeva, dosadašnji predsednik Opštine Saša Jovanović i Emilija Petković, kao i čelnici opštinskih odbora jedinstvene Srbije i Socijalističke partije Srbije – Jovica Ilić i Miljan Đorđević.

Po Zakonu o lokalnoj samoupravi, rok za raspisivanje izbora je 2 meseca od raspuštanja vlasti na lokalu, a raspisuje ih predsednik narodne skupštine Republike Srbije, u ovom slučaju Maja Gojković.

Inače, u ovom mandatu Skupštine od 2016, Stajićeva je bila i predsednik Opštine i predsednica Skupštine, kao i zamenica predsednice parlamenta. Bilo je i navoda da je juna prošle godine isključena iz SNS. Mesecima i godinama spekuliše se i o podelama unutar merošinskih naprednjaka, a na poslednjoj sednici merošinske skupštine neki naprednjaci glasali su protiv Sanje Stajić.

Podsetimo, ovo leto bilo je politički burno u Merošini. Početkom jula, posle sednice na kojoj je smenjivana Sanja Stajić, pretučen je odbornik SNS Aleksandar Arsić. Sredinom jula policiji je prijavljeno i obijanje kancelarije predsednika Skupštine.

Leave a Reply