Beočin: Bivša odbornica SNS-a prešla u opoziciju

Datum: 10. april 2019.

Izvor: VOICE

Doskorašnja odbornica Srpske napredne stranke (SNS) u Skupštini opštine Beočin Minja Petrovski danas je formalno obavestila lokalni parlament da je postala član Republikanske stranke, čime je, prema sopstvenim rečima, postala jedini opozicioni odbornik u lokalnoj skupštini.

“S obzirom da svi odbornici u Skupštini opštine bespogovorno glasaju za odluke koje predlaže Srpska napredna stranka, biću, ne samo jedini opozicioni odbornik, već zapravo i jedini prestavnik građana u lokalnom parlamentu. Drugi odbornici to nisu, jer za tri godine nisu postavili ni jedno pitanje građana lokalnoj administraciji, niti su na dnevni red postavili ijedan predlog onih koji su ih birali”, izjavila je novinarima Minja Petrovski, nakon što je svoju odluku dostavila skupštinskim službama.

Kaže da je istrajala u odluci da napusti SNS i postane odbornica RS uprkos pritiscima i pretnjama koje je doživljavala otkako je prošle godine napustila SNS. Pored odborničke funkcije, ona je u opštinskom odboru SNS obavljala i funkciju sekretara. Njen suprug Branislav Babić, koji je takođe napustio SNS i pristupio RS, bio je član Opštinskog veća za privredu i komunalne delatnosti.

Leave a Reply