Odbornik Demokrata prešao Naprednjake

Datum: 26. februar 2019.

Izvor: PPmedia.rs

Odbornik u Skupštini opštine Nova Varoš, Zoran Subotić napustio je Demokratsku stranku, zbog neslaganja sa politikom vrha partije. On je saopštio da će u buduće nastaviti da podržava politiku „mira, stabilnosti i ekonomskog napretka Srbije“ koju sprovodi Aleksandar Vučić.

Nakon Subotićevog napuštanja DS ima zvanično četiri odbornika u klupama Skupštine opštine Nova Varoš. Pored njih u opoziciji su još i jedan odbornik Dveri i jedna samostalna odbornica. Vladajuća koalicija oko SNS i GG „Novi ljudi za Novu Varoš“ sada ima 21 od ukupno 27 odbornika koliko ih je u lokalnom parlamentu.

– Doneo sam odluku, da moje članstvo u Demokratskoj stranci prestane iz dole navedenih razloga. Želim da napomenem da sa prijateljima iz DS-a iz Nove Varoši, ni sa kim nisam imao problema i sa svima sam gajio iskreni prijateljski odnos. Kao dugogodišnji član i odbornik Demokratske stranke, predsednik MZ Radoinja u Novoj Varoši borio sam se za vrednosti napredka i boljeg života građana onoliko koliko je bilo u mojoj moći i rezultati su vidljivi i proverljivi. Postalo je sve evidentnije da te vrednosti koje sam verovao nemaju uporište u ljudima u vrhu DS-a. Demokratsku stranku su prezadužili, članstvo unizili i počeli je iznajmljivati i levo i desno kao rent a car raznim koordinatorima i pokretima. Uz uvažavanje svih mojih prijatelja iz Demokratske stranke na lokalu, ja više ne želim da dajem legitimitet vrednostima koje su sve samo ne Demokratske. Spalo se na dokazivanje da nošenje vešala na protestima nije krivično delo. Neću nikoga da vešam, ni silujem ni vređam. Ubuduće ću nastaviti da podržavam politiku Aleksandra Vučića, politiku koja je jasno definisana i sprovodi se, a to je mir, stabilnost i ekonomski napredak Srbije – naveo je Subotić.

Leave a Reply