Zoran Radojičić izabran za gradonačelnika Beograda

Datum: 7. jun 2018.

Izvor: N1

Odbornici Skupštine Grada Beograda izabrali su Zorana Radojičića za gradonačelnika Beograda, dok su za njegovog zamenika izabrali dosadašnjeg gradskog menadžera Gorana Vesića. Za izbor Radojičića i novo rukovodstva glasalo je 67 odbornika.

Beogradski odbor Srpske napredne stranke (SNS), koja je osvojila najviše glasova na izborima u martu, odlučio je da za gradonačelnika Beograda predloži hirurga i direktora Dečje bolnice u Tiršovoj Zorana Radojičića, koji je bio nosilac liste SNS-a, dok je za njegovog zamenika predložen Goran Vesić.

Na sednici Skupštine grada Beograda podneli su ostavke odbornici Svetislav Goncić, Vesna Stanojević i Aca Petrović sa liste “Aleksandar Vučić – Zato što volimo Beograd” i Toma Fila sa liste Socijalističke partije Srbije-Jedinstvene Srbije.Oni su novom gradonačelniku Zoranu Radojičiću poželeli uspeh.

Umesto njih odbornici će biti Vladimir Šuša, Blagoje Stanistavljević, Marjana Krasić, Nenad Stojanović i Miodrag Grdinić sa liste “Aleksandar Vučić – Zato što volimo Beograd” i Milivoje Nikolić sa liste SPS-JS.

Na sednici su konstatovane i ostavke bivšeg gradonačelnika, sadašnjeg ministra finansije Siniše Malog i ministra rudarstva i energetike Aleksandra Antića zbog nespojivosti funkcija. Umesto njih odbornici su Miona Stanković sa liste SNS i Žarko Krešić sa liste SPS-JS.

 

Leave a Reply