Predsednik Opštine i 10 odbornika u Blacu napustili SNS

Datum: 29. maj 2018.

Izvor: Južne vesti

Sada već bivši odbornici SNS iz Blaca, njih 10, napustili su redove te stranke nezadovoljni, kako kažu, stanjem u Povereništvu na čijem čelu je narodni poslanik Darko Laketić. 

Oni su formirali posebnu odborničku grupu koja podržava predsednika Opštine Zorana Jozića, koji je takođe istupio iz SNS-a, a čiju je smenu je nedavno naložila Agencija za borbu protiv korupcije.

Napuštanje redova naprednjaka prvog čoveka Opštine i nekadašnjeg predsednika Opštinskog odbora do njegovog raspuštanja, kao i 10 odbornika, posledica je sukoba unutar blačkog SNS-a sa Povereništvom koje je uvedeno juna prošle godine, a na čijem čelu se nalazi narodni poslanik Darko Laketić.

Jedan od odbornika koji su potpisali saopštenje o istupanju iz SNS-a kaže da je “kap koja je prelila čašu” i ujedinila odbornike u Blacu da podrže predsednika Jozića, iznenadna poseta tokom vikenda Darka Laketića i još jednog visokog funkcionera SNS sa juga Srbije i pokušaj da se Jozić uceni kako bi podneo ostavku na mesto predsednika Opštine.

Laketić je došao u Blace sa željom da preuzme vlast i u ovoj opštini, s obzirom da je svoje ljude već postavio u Prokuplju i Žitorađi. Pokušao je da izvrši pritisak na Jozića i da ga uceni, dajući mu rok da do ponedeljka podnese ostavku. Međutim, na sastanku odborničkog kluba, svi smo podržali sadašnjeg predsednika i odllučili da istupimo iz stranke, ali ćemo nastaviti da podržavamo politiku koju vodi predsednik stranke Aleksandar Vučić – kaže jedan od potpisnika saopštenja bivših odbornika SNS-a.

Dok sam Laketić nije odgovorio na pitanja novinara Južnih vesti povodom ovakvih optužbi, njegov, sada već bivši partijski kolega iz Blaca i jedan od lokalnih odbornika tvrdi da je centrala SNS-a obaveštena o dešavanjima i, kako kaže, “teroru koji sprovodi poverenik”, ali i o informacijama da Laketić, i pored činjenice da duže vreme živi sa porodicom u Beogradu i da tamo ima stanove i radno mesto, redovno naplaćuje putne troškove i korišćenje automobila, jer ima prijavljeno prebivalište u Prokuplju.

Insistiramo da nadležne službe istraže i sve provere, jer iz onoga što je napisano za ovog čoveka, ima elemenata da je počinio krivično delo – rekao je odbornik.

Podsetimo, nedavno je Agencija za borbu protiv korupcije predložila smenu aktuelnog predsednika Opštine Blace Zorana Jozića i donedavnog lidera tamošnjih naprednjaka, zbog sukoba interesa i isplaćivanja novca iz budžeta firmi njegovog sina.

SNS izgubio vlast u Blacu

Sa 15, od ukupno 25 odbornika u lokalnoj Skupštini, SNS je imao apsolutnu većinu, koju su podržavala i 3 odbornika Tadićevog SDS-a, a zasad je nepoznanica kakva će biti pozicija prvog čoveka Opštine koga podržava 10 bivših naprednjaka.

U opoziciji se nalazi 5 odbornika DS-a, kao i po jedan odbornik SPS-a i DSS-a i moguće je da su na pomolu nove koalicije u vladajućoj većini, nakon što je SNS ostao sa samo 5 odbornika.

Leave a Reply