Nova preletanja u lokalnom parlamentu u Lebanu

Datum: 20.april 2018.

Izvor: Južne vesti

Doskorašnji odbornik opozicije, koji je u lokalnom parlamentu predstavljao simpatizere grupe građana “Ljubiša Spasić” Bratislav Cvetković, prešao je u vladajuću Socijalističku partiju Srbije. Ovime je grupa građana ostala bez predstavnika u lebanskoj Skupštini.

Kako je novinarima Južnih vesti potvrdio predsednik Skupštine Srđan Jović, Cvetković je pristupio redovima SPS. S obzirom na to da je nosiocu liste ove grupe građana Ljubiši Spasiću oduzet mandat, ova politička opcija ostala je bez odbornika u lokalnoj Skupštini.

On je sam dao izjavu da posle dugogodišnjeg bavljenja politikom smatra da njegovo delovanje u interesu građana je veće ako stoji iza neke ozbiljne i jače političke opcije – objašnjava Jović.

Cvetković je ranije dio član Demokratske stranke Srbije, a jedno vreme obavljao je poslove pomoćnika predsednika opštine. Njegovim prelaskom broj odbornika SPS u Lebanu povećao se na 11.

Osim Cvetkovića, dodaje Jović, odbornik sa druge liste grupe građana “Goran Janjić” Srđan Perić, nakon što je godinu dana nastupao kao samostalni odbornik, pristupio je vladajućoj Srpskoj naprednoj stranci, pa tako ova politička opcija u lokalnom parlamentu sada ima 13 odbornika. Lebanska Skupštin aima ukupno 31 odbornika.

Podsetimo, politička scena u Lebanu počela je da se uzburkava krajem prošle godine, kada je petoro odbornika SNS ostalo bez mandata. Iako su dobili presude Ustavnog suda da su njihovi mandati validni i da ne treba da budu većnici, već da treba da se vrate u odborničke klupe, to se nije desilo. Zbog toga su ovi, sada već bivši odbornici, organizovali proteste, koje je predsednik Opštine Ivan Bogdanović okarakterisao kao “proteste zbog ličnih interesa”.

Leave a Reply