Odbornicu isključuju iz stranke, jer odbija da glasa za poklanjanje aerodroma

Datum: 13. april 2018.

Izvor: Južne vesti

Zbog toga što je javno rekla da neće dići ruku kada se u Skupštini Niša bude glasalo da se aerodrom ustupi na upravljanje Republici, Jelena Đorđević izbačena je iz odborničke grupe Jedinstvena Srbija – Ruska stranka.

Iz JS kažu i da su od centrale tražili da ona bude izbačena iz partije zbog drugačijeg mišljenja.

 

Iz stranke koja je deo vladajuće koalicije uputili su predsedniku niškog parlamenta odluku da Đorđevićeva više nije deo Odborničke grupe, istog dana kada je ova odbornica javno govorila o svojim stavovima vezanim za “Konstantin Veliki” i pritiscima koje trpi kako ne bi glasala protiv odluke da aerodrom više ne bude gradsko preduzeće.

Osim što su je isključili iz Odborničke grupe, Đorđevićevu bi, kako su saopštili iz JS, mogla da zadesi ista sudbina i kada je u pitanju članstvo u stranci. S obzirom na to da je ova partija centralizovana, za njeno isključenje niški odbor JS traži odobrenje iz vrha stranke.

Iako nije bilo sporno kada je Đorđevićeva iz Dveri preletela u Jedinstvenu Srbiju, iz ove partije sada podsećaju na njenu političku prošlost, ukazujući na to da je ova odbornica promenila nekoliko stranaka.

Leave a Reply