SPS i zvanično deo vlasti u Vranju

Datum: 28. decembar 2017.

Izvor: Južne vesti

Nakon niza razgovora, zatim i zvaničnih sastanaka potpomognutih visokim stranačkim funkcionerima, danas je u Vranju potpisan koalicioni sporazum između vladajuće SNS i SPS-a koji je, nakon 18 meseci opozicionog delovanja, ponovo postao deo lokalne vlasti.

Potpise na sporazum kojim je, kako se čulo, definisano učešće socijalista u vlasti koju predvode naprednjaci, stavili su predsednici gradskih odbora SNS-a Slaviša Bulatović i SPS-a Zoran Antić.

Od izbora do danas vranjski socijalisti, osim što su podržali zajedničkog kandidata Aleksandra Vučića na predsedničkim izborima, sa naprednjacima su bili zajedno i na izborima za savete mesnih zajednica.

O tome kako će se kadrovi raspodeliti u budućoj vlasti, koju inače čini jedna široka koalicija, nisu hteli da govore, već je samo rečeno da će taj posao biti okončan do kraja januara naredne godine.

Kako nezvanično saznajemo, socijalisti bi trebalo da dobiju jedno od 4 ključnih mesta u lokalnoj vlasti, mesto pomoćnika gradonačelnika, 3 mesta u gradskom veću i 4 direktorska mesta u javnim preduzećima i ustanovama.

Podsetimo, nakon izbora, naprednjaci su u Vranju formirali koaliciju sa predizbornim partnerima iz Pokreta socijalista, Socijaldemokratske partije, PUPS-a i Romske partije. Nakon toga, deo vlasti postala je i Socijaldemokratska stranka koja marta napušta vladajuću koaliciju, a u koju ulazi Jedinstvena Srbija.

Leave a Reply